Bars voor bierliefhebbers in Amsterdam

Bars voor bierliefhebbers in Amsterdam

Het bezoeken van het ruime aanbod aan musea, bruggen en grachten in Amsterdam, kan je vrij dorstig maken. Terwijl het bierglas met een stevige laag schuim wordt geserveerd op de vele terrasjes in de stad, bieden de ambachtelijke biercafé’s in Amsterdam nog iets veel uniekers. Zoals iedereen heb ik mijn favoriete bieren, maar bij de speciaalbiercafé’s, die ik hieronder voor je opsom, vind je beslist ook jouw favoriete bier!

Proeflokaal Arendsnest

Terug in de tijd

Het woord proeflokaal vertaalt zich als ‘proeverij’ en met 50 smaakvolle bieren op de kraan, is het Arendsnest geen alledaags Amsterdams café. Het Arendsnest is gelegen aan het Herengrachtkanaal, waar de koperen pijpen, mahoniewanden en stevig in het vel zittende barmannen de proevers niet alleen laten genieten van bier, maar hen ook meenemen terug in de tijd. Voel je lichte honger opborrelen, bestel dan een heerlijke kaas- of worstplank van het huis. Beide een perfecte combinatie met het superieure bier van proeflokaal Arendsnest.

Craft and draft

Altijd nieuwe smaken in het assortiment

Met een steeds roterende selectie van 40 bieren op de kraan verandert het assortiment van internationale en Nederlandse bieren bij Craft and Draft bijna dagelijks. De bar zelf is klein en bescheiden. Het interieur bestaat uit muren waarvan het steenwerk is blootgesteld en houten meubels. Verder word je bediend door vriendelijk personeel en als je het bierbord een beetje overweldigend vindt, kies je gewoon voor een proeverij van drie bieren.

Brouwerij Troost

Goddelijke bierreis

Brouwerij Troost is een oud klooster dat werd omgebouwd tot brouwerij. Hier ga je dus op goddelijke bierreis. De brouwerij is gelegen in de levendige wijk De Pijp. Alle bieren van Troost worden ambachtelijk in de brouwerij gebrouwen, zodat je de vaten in de gaten kan houden terwijl je een slok neemt van je Session Indian Pale. Hier vind je de ideale plek om romantisch te ontspannen bij kaarslicht of gewoon te genieten van een gezellige avond uit met vrienden. Je vindt er 10 smakelijke bieren op de kraan.

Brouwerij de Prael

Bier gebrouwen met biologische ingrediënten

Goed verborgen in een van de oudste delen van de stad, verwelkomt de warme sfeer van Brouwerij de Prael bierliefhebbers met open armen. De grote ruimte bevat een mix van industriële verlichting, vintage meubels, lange houten bankjes en betegelde muren. De bieren in deze brouwerij worden enkel en alleen op het terrein gebrouwen met behulp van biologische ingrediënten. Rondleidingen zijn beschikbaar bij de ingang van de brouwerij, net om de hoek.

Beer Temple

Gespecialiseerd in Amerikaans ambachtelijk bier

Hier zijn de muren bekleed met stickers en staan de planken vol met lege bierflesjes, wat best wel een vrolijke sfeer geeft aan dit smalle, donker verlichte drinkgat dat gespecialiseerd is in Amerikaans ambachtelijke bier. Hoewel het interieur misschien niet iedereen zal bevallen, trekt het bier van Beer Temple een ruim publiek. Je vindt hier 35 bieren op de kraan en talrijke bierensoorten op de fles, van bekende tarwebiertjes tot zeldzame bieren. Beslist de moeite waard om hier eens binnen te springen!