Mijn favoriete bieren

Mijn favoriete bieren

Ik hou van lekker eten en drinken. Hoe krachtiger de smaken, des te beter! Dus als het gaat om bier, een goddelijk drankje met de mogelijkheid om je smaakpapillen te testen, kan ik nogal kieskeurig zijn over mijn keuze. Dus als je denkt dat whisky een slaapmutsje is en Durian niet het meest afschuwelijk ruikende fruit in de wereld is, dan wil je misschien wel mijn favoriete bieren uitchecken! Vind je niet helemaal je gading tussen mijn persoonlijke biersmaak, bekijk dan de pagina Welkom in onze biergids en ontdek wat deze site voor je kan betekenen!

Hemel & Aarde

Gerookte mout, heerlijke chocolade, laurier en drop

Een heerlijk bier van Brouwerij de Molen in Bodegraven. Dat er meer is tussen de hemel en de aarde wordt je meteen duidelijk met het sterke bier Hemel & Aarde. Om het te brouwen wordt er een stevige turf gerookte whiskymout gebruikt, dat Bruichladdich wordt genoemd. Het bier heeft dan ook een sterke geur van turfrook, wat de geur van donkere chocolade, laurier en mout op de achtergrond doen verdwijnen. Hoe smaakt het bier? Om te beginnen lijkt het bier op brood dat vloeibaar werd gemaakt met de smaak van gerookte mout en heerlijke chocolade. Op het eind smaakt het bier naar drop en laurier. Het ziet er misschien niet echt aantrekkelijk uit, maar de smaak is ronduit fenomenaal!

Alfa Super Dortmunder

Gras, hop en vanille-aroma

Een heel interessant diep blond bier dat wordt gebrouwen in de Alfa bierbrouwerij in Schunnen en voor het eerst aan het publiek werd verkocht in 1953. De smaak is zacht maar vol, het is dan ook een erg zwaar bier. Eet je witlof of varkensfilet, dan raad ik je aan er een Alfa Super Dortmunder aan toe te voegen. De geur van het bier benadert die van karamel, misschien ook wel een beetje die van vanille, en is verder ook heerlijk fruitig en kruidig. Staat er Hollandse pot op het menu en ben je een bierproever net als ik, zorg dan dat je een Alfa Super Dortmunder in huis hebt!

Gouverneur

Karaktervol bier

Dit bier wordt gebrouwen door de familiebrouwerij Lindeboom, gevestigd in Neer. Het is dan ook een bier dat vakkundig en met heel veel passie gebrouwen wordt. De Gouverneur is een bier met karakter. Het is een licht, blond bier, dat de kleur van stro benadert. Een zeer fris en fruitig (met op het eind de smaak van groene appel), bier dat perfect past bij worstgerechten.